STRESSINHALLINTA

Sertifioidun valmentajan palvelut stressinhallintaan

Palveluihimme kuuluu myös stressinhallintaan liittyvä valmennus ja koulutus. Lue lisätietoja alta ja ota rohkeasti yhteyttä!

Ajanvaraus stressinhallintavalmennukseen TÄSTÄ!
Ajanvaraus koskee alkukartoitusta, joka on ilmainen. Ilmoita ”viesti työntekijälle”-kentässä, haluatko yhteydenoton puhelimella tai mahdollisesti Microsoftin Teams-sovelluksen kautta. Sinuun otetaan yhteyttä varaamassasi ajankohdassa.


Stressiä?

Onko stressi sinulle tuttua, vai tunnistatko sitä kunnolla?

Erilaiset fysiologiset muutokset ovat väistämättömiä, kun stressaa. Siksi ne on hyvä tunnistaa, jotta
niihin voi vaikuttaa. Jokainen kokee stressiä, mutta on hyvä muistaa, että on myös positiivista stressiä ja sitä oikeastaan tarvitsemme, mutta negatiivista stressiä ja sitä varsinkaan kumuloituvana ei ole hyvä olla. Stressin eri ”lajeja” on paljon ja niihin voi vaikuttaa vain tunnistamalla niitä.

Jos stressi jatkuu liian pitkään ja kumuloituu, se on erittäin haitallista. Pahimmillaan se aiheuttaa erilaisia vakavia ongelmia, kuten uupumista, masennusta, ihmissuhdeongelmia ja työtapaturmia. Myös yleiseen terveydentilaan stressi vaikuttaa negatiivisesti monin tavoin pitkittyessään.

Stressinhallinta on avainasemassa myös neuvottelutilanteissa. Kuten sanonta kuuluu, saavutat elämässäsi sen, mitä osaat tai uskallat neuvotella. Esimerkiksi haastavan henkilön kohtaamis- ja väkivaltatilanteessa stressi on vahvasti läsnä ja on olennaista osata neuvotella sekä kyetä tulkitsemaan kehonkieltä. Kehonkieli paljastaa usein myös stressin, mutta paljon muutakin. Hyvin usein myös tavallisessa neuvottelutilanteessa molemmat neuvottelun osapuolet kokevat jonkun tasoista stressiä. Et voi hallita toisen stressiä tai mitään tilannetta ylipäätään, jos et ensin hallitse itseäsi. 

Stressi onkin todella monen asian taustalla, mutta sitä ei vain tule pohdituksi, varsinkaan sitten, kun stressi jo hallitsee elämää.

Mikä avuksi stressiin?

Onneksi tällekin asialle voi tehdä paljonkin. On sitten kyseessä organisaatio, ammattikunta, urheilija, yksilö tai yksilöistä muodostuva ryhmä, kaikille on hyötyä hallita stressaavia tilanteita. Esiintyjät, puhujat, kouluttajat, kilpailijat sekä turvallisuusala ja muut haastavia kohtaamisia työssään kokevat viranomaiset ovat vain muutamia esimerkkejä ammattiryhmistä, jotka kokevat eritasoista stressiä. Urheilijan kilpasuoritus saattaa epäonnistua stressin takia, vaikka harjoittelukausi olisi mennyt todella hyvin. Toisaalta on hyvä muistaa myös se, että ihminen pystyy stressaamaan itsensä hengiltä ihan vain sohvalla istuessaan.

Kaikkia edellä mainittuja ja muita ihmisryhmiä ja yksilöitä voidaan valmentaa kestämään paremmin stressaavan nykyelämän paineita ja haasteita. Resilienssi ja tilannetaju ovat myös keskeisiä asioita stressinhallinnassa ja erilaisia työkaluja käyttämällä voidaan vaikuttaa paineensietokykyyn erilaisissa tilanteissa.

Edustat sitten organisaatiota, urheilijaa, yksilöä tai mitä tahansa tahoa, ota yhteyttä, niin selvitetään
miten voimme yhdessä parantaa elämän laatua, jaksamista, työhyvinvointia, tehokkuutta ja tuottavuutta. Asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioiden rakennamme yhdessä yksilöidyn tien stressittömämpään elämään, olipa sitten kyseessä mikä tahansa elämässäsi stressaava asia.

Tieteellisesti toimivaksi todettu

Stressinhallintavalmennuksessa käytetään muun muassa metodia nimeltään iPREP (International Professional Resilience & Efficiency Program), joka on osa Mind Coach -menetelmää ja sen toimivuudella on vahva tieteellinen näyttö. Menetelmien taustalla on kansainvälinen tutkimus- ja valmennustiimi, joka koostuu psykologian professorista, resilienssistä väitelleestä filosofian tohtorista, psykiatrista ja henkiseen suorituskykyyn erikoistuneesta ammattivalmentajasta.

Valmennusmenetelmä on kehitetty alunperin poliisin valmiusyksikön eli Karhuryhmän äärimmäisiin tilanteisiin. Menetelmä toimii todistetusti ääriolosuhteissa ja juuri siksi se toimii vielä paremmin jokapäiväisessä stressinhallinnassa – arjessa, työssä ja elämässä.


Sertifioitu valmentaja palveluksessanne, luottamuksella, ota yhteyttä. 

Ajanvaraus stressinhallintavalmennukseen TÄSTÄ!
Ajanvaraus koskee alkukartoitusta, joka on ilmainen. Ilmoita ”viesti työntekijälle”-kentässä, haluatko yhteydenoton puhelimella tai mahdollisesti Microsoftin Teams-sovelluksen kautta. Sinuun otetaan yhteyttä varaamassasi ajankohdassa.

Jukka Hakulinen
hakulinen.jukka@outlook.com